Malzemeler:
• 12 büyük mantar
• 2 diş sarımsak
• 1 demet kıyılmış fesleğen
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• 150 gr keçi peyniri
• Balzamik sirke

 

 

 

Yapılışı:
Mantarları temizleyip sap kısımlarını kesin ve ince ince kıyın. Bir tavada sarımsağı kavurup mantar saplarını ilave edin. 1 dakika daha kavurup fesleğeni de tavaya ekleyin. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın. Keçi peynirini ezip tavaya ekleyin. Tavadaki malzemeyi tuz ve karabiberle tatlandırıp mantarların içini doldurun. Doldurulmuş mantarları kaba yerleştirip zeytinyağını mantarların üzerinde gezdirin. Kalan zeytinyağını mantarların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. İsteğe bağlı balzamik sirke kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

FIRINDA KEÇİ PEYNİRLİ MANTAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir