Keçi Peynirli İtalyan Kanepesi

Malzemeler:
• 1 adet kepekli, yulaflı veya çavdarlı ekmek
• 250 gr keçi peyniri (tulum peyniri de kullanabilirsiniz)
• 15-18 adet kuru domates
• 1 diş sarımsak
• 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• 1 sap taze biberiye

 

Yapılışı:
– Keçi peynirini (ya da tulum peynirini) tavla pulu formunda dilimleyin. Kuru domatesleri konserve kutusundan çıkarın.
– Diğer taraftan, ekmeği bir santim kalınlığında dilimleyip tost makinasında kızartın. Ekmek dilimlerini tost makinasından alır almaz soyulmuş sarımsağı sıcak ekmeklerin üzerine bastırarak sürün.
– Üzerlerine birkaç damla sızma zeytinyağı damlatıp birer parça peynir yerleştirin. Üzerlerine kuru domates dilimlerini dizip biberiyeyle süsleyin.
– Bir servis tabağına yerleştirip servise sunun.
Afiyet olsun.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *