Malzemeler:
• Pizza Hamuru Malzemeleri:
• 4 su bardağı buğday unu
• 1 yemek kaşığı kuru maya
• 2 buçuk çay bardağı ılık su
• Bir tutam şeker
• 1 çay kaşığı tuz
Üst Malzemeleri:
• Keçi peyniri
• Taze fesleğen
• Zeytinyağı

 

 

Yapılışı:
Bir karıştırma kabına mayayı, ılık su ve şekeri ekleyip karıştırın. 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Karıştırma kabına unun 2/3’ünü ve tuzu ilave ederek karıştırıp yoğurun. Unun 1/3’ünü tezgâhta kullanarak 10 dakika yoğurun. Hamuru, zeytinyağı ile yağladığınız bir kaba aktarıp üzerini bir bezle veya streç filmle örterek oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru, ikiye ayırıp, her bir parçayı 1 cm kalınlığında açın. Üzerine bir kâsede ezdiğimiz peyniri yerleştirin ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra pişirme kâğıdı serilmiş tepsilere aktarın. Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.

KEÇİ PEYNİRLİ PİZZA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir