MALZEMELER
• 1 kg keçi sütü
• 1 çorba kaşığı saf salep
• 1.5 su bardağı şeker (Az şekerli isterseniz 1 su bardağı kullanın)
• 1 paket vanilya
Yapılışı
– Bir tencerede soğuk süt ve salebi karıştırın ve 10 dakika bekletin.
– Sonra şekeri ve vanilyayı ilave edip altını yakın. Sürekli karıştırarak 10-15 dakika kaynatın.
– Daha sonra geniş bir kaba alıp soğumasını bekleyin ve buzluğa kaldırın.
– Yaklaşık yarım saatte bir çıkarıp bir çatalla çırpın.
– Bu işlemi 3-5 defa yapıp daha sonra tamamen donmasını bekliyin ve hakiki vanilyalı dondurmanız hazır.
– Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Çekilmiş yeşil fıstık olabilir ya da çikolata eritebilir veya damla çikolata kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Add Comment