Malzemeler:
• 1 su bardağı keçi sütü
• 1 tepeleme yemek kaşığı irmik
• 1 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı pekmez
• 1/2 armut

Yapılışı
Tereyağı ve un ile irmik önceden biraz karıştırılır üzerine süt eklenir, kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş armut ilave edilir. Karıştırılır. Soğuduktan sonra pekmez ilave edilir.

 

Püf Noktası
Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırmalısınız.
Uyarılar
Pekmez muhallebi iyice soğuyunca ilave edilmelidir.
Afiyet olsun.

KEÇİ SÜTLÜ MUHALLEBİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir