Malzemeler:
• 1 litre keçi sütü
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 adet kakule
• 1 adet tarçın çubuğu
• 3 tatlı kaşığı buğday nişastası
• 1 paket vanilya tozu
• 2 su bardağı su
Tarifin Yapılışı
-Pirinçleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan 2 su bardağı suyun içine atın ve karıştırın. Suyun içine 1 adet tarçın çubuğu ve 2 adet kakuleyi atın 5 dakika haşlayın.
-Aynı tencereye 1 litre sütü koyup karıştırmaya devam edin. Süt fokurdamaya başlayınca ateşin altını en düşüğe getirip 10 dakika daha kaynatın.
-Bir kapta 3 tatlı kaşığı buğday nişastasını soğuk su ile karıştırın.
-Tencereden aldığınız 1 kepçe süt ile yavaş yavaş karıştırın. Ve tencereye yavaş yavaş koyun.
-Yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra, içine 1 su bardağı şekeri atın ve karıştırın.
-En son 1 paket vanilyayı da attıktan sonra 1 dakika daha karıştırıp tencereden kaselere servis yapın.
-Yaklaşık 1 saat kadar oda sıcaklığında bıraktığınız sütlaçları buzdolabında 4 saat tuttuktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Add Comment