Kecheese'in gurme lezzetleri, tariflerde yerini aldı. Sofralar şenlendi, damaklarda enfes bir tat kaldı.
Hadi gelin bu tarifleri birlikte deneyelim.
Malzemeler: • Yarım paket kuru hamur mayası • 1 buçuk su bardağı un • 1 yumurta sarısı • 75 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı • Çeyrek su bardağı süt • 2 tatlı kaşığı toz şeker • Çeyrek su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri • Kıyılmış biberiye
İç Malzemeleri: • 3 adet küçük boy patates • 100 gr keçi peyniri • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Unu derin bir kabın içine boşaltın. Kuru hamur mayası, toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından yumurta sarısı, margarin ve sütü ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ilık bir ortamda mayasının gelmesi için 45 dakika dinlendirin. Diğer yanda patatesleri, yeşil biberi ve beyaz peyniri küçük küp şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağını ilave edin. Tart kalıbınızı yağlayıp unlayın. Hiç un serpmeden hamuru merdane yardımıyla kalıbınızın büyüklüğünde açın. Kalıba yerleştirin. Üzerine iç harcınızı dökün. 20 dakika daha dinlendirdikten sonra önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Kaşar eridikten sonra fırından çıkarıp biberiye serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.