KEÇİ PEYNİRLİ PİZZA

KEÇİ PEYNİRLİ PİZZA

Kecheese'in gurme lezzetleri, tariflerde yerini aldı. Sofralar şenlendi, damaklarda enfes bir tat kaldı.

Hadi gelin bu tarifleri birlikte deneyelim.

 

Malzemeler:
• Pizza Hamuru Malzemeleri:
• 4 su bardağı buğday unu
• 1 yemek kaşığı kuru maya
• 2 buçuk çay bardağı ılık su
• Bir tutam şeker
• 1 çay kaşığı tuz
Üst Malzemeleri:
• Keçi peyniri
• Taze fesleğen
• Zeytinyağı

 

Yapılışı:
Bir karıştırma kabına mayayı, ılık su ve şekeri ekleyip karıştırın. 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Karıştırma kabına unun 2/3’ünü ve tuzu ilave ederek karıştırıp yoğurun. Unun 1/3’ünü tezgâhta kullanarak
10 dakika yoğurun. Hamuru, zeytinyağı ile yağladığınız bir kaba aktarıp üzerini bir bezle veya streç filmle
örterek oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru, ikiye ayırıp, her bir parçayı
1 cm kalınlığında açın. Üzerine bir kâsede ezdiğimiz peyniri yerleştirin ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip
üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra pişirme kâğıdı serilmiş tepsilere aktarın. Önceden ısıtılmış 240
derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun.

 

 

Etiketler: Kecheese Lezzetli Tarifler
Mart 15, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR