Kecheese'in gurme lezzetleri, tariflerde yerini aldı. Sofralar şenlendi, damaklarda enfes bir tat kaldı.
Hadi gelin bu tarifleri birlikte deneyelim.
Malzemeler: • 1 litre keçi sütü • 1 çay bardağı pirinç • 1 su bardağı toz şeker • 2 adet kakule • 1 adet tarçın çubuğu • 3 tatlı kaşığı buğday nişastası • 1 paket vanilya tozu • 2 su bardağı su
Yapılışı -Pirinçleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan 2 su bardağı suyun içine atın ve karıştırın. Suyun içine 1 adet tarçın çubuğu ve 2 adet kakuleyi atın 5 dakika haşlayın. -Aynı tencereye 1 litre sütü koyup karıştırmaya devam edin. Süt fokurdamaya başlayınca ateşin altını en düşüğe getirip 10 dakika daha kaynatın. -Bir kapta 3 tatlı kaşığı buğday nişastasını soğuk su ile karıştırın. -Tencereden aldığınız 1 kepçe süt ile yavaş yavaş karıştırın. Ve tencereye yavaş yavaş koyun. -Yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra, içine 1 su bardağı şekeri atın ve karıştırın. -En son 1 paket vanilyayı da attıktan sonra 1 dakika daha karıştırıp tencereden kaselere servis yapın. -Yaklaşık 1 saat kadar oda sıcaklığında bıraktığınız sütlaçları buzdolabında 4 saat tuttuktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.